Studio: Kauppakuja 10, Riihimäki

Olen Jasmin Yli-Huhtala (s.1991), taiteilija Riihimäeltä. Kuvataide on kulkenut vahvasti mukana läpi elämäni. Teokseni seikkailevat abstraktin ja esittävän taiteen välimaastossa, joiden pääosassa ovat erilaiset ihmishahmot. Vuonna 2021 ryhdyin tekemään taidetta päätoimisesti studiollani Riihimäellä.

Semiabstraktissa tyylissä itseäni kiehtoo eniten sen keskeneräisyys ja tolkuton epätäydellisyys. Työskentelytapani on kokeileva, eniten pidän maalausprosessin intuitiivisesta puolesta, jolloin värimaailma syntyy sattumanvaraisesti, ilman harkintaa tai sääntöjä. Minua kiehtoo hyvin epätyypillisetkin väriyhdistelmät, joiden välille syntyy lopulta monimutkaisen outo harmonia. Se pitää uuden luomisen mielenkiintoisena ja arvaamattomana. Ihmishahmot ovat kulkeneet mukana maalauksissani alusta alkaen. Ne muotoutuvat yksilöllisesti jokaiseen teokseen, luoden maalaukseen omanlaisensa tunnelman.

Uusimmat työni ovat värikkäitä akryyli- ja öljyvärimaalauksia, jotka edustavat tyyliltään ekspressionismia, jättäen katsojalle ehdotelmia ja tulkinnanvaraisuutta.

Teosten keskiössä esiintyvät erilaiset ihmishahmot, joiden avulla käsittelen tiedostettuja ja tiedostamattomia tunteita ja kokemuksia nyky-yhteiskunnan pyörteissä. Värit liikuttelevat mieltämme mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja on mielenkiintoista nähdä, miten ne peilaavat kankaalta katsojaan.

Töitäni on ollut mukana useissa jurytetyissä näyttelyissä Suomessa, mm. Galleria Pihatossa, Taidekeskus Taarastin nuorten taiteilijoiden kilpailussa, sekä Galleria Tärinällä valtakunnallisessa "Art Fair Suomi Goes Galleries" -taidefestivaalissa. Teoksiani on yksityiskokoelmissa Suomessa, Sveitsissä ja Saksassa, sekä julkisessa tilassa Hyvinkään sairaalalla. 

Olen Riihimäen Kuvataiteilijat ry hallituksen jäsen. Sen lisäksi olen Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijat ry ja Suomen Taiteilijat ry - jäsen.


Tällä hetkellä työskentelen studiolla kotikaupungissani Riihimäellä. Tervetuloa taiteen keskelle tänne Riihimäelle!


- Jasmin