Studio: Kauppakuja 10, Riihimäki

Olen Jasmin Yli-Huhtala (s.1991), riihimäkeläinen taiteilija. Teokseni seikkailevat abstraktin ja figuratiivisen taiteen rajapinnalla, jättäen katsojalle ehdotelmia ja tulkinnanvaraisuutta.

Olen työskennellyt maalaustaiteen parissa nyt seitsemän vuoden ajan. Kuvataide ja musikaalisuus on aina kulkenut vahvasti suvussani. Minua on aina inspiroinut suuresti mummini, kuvataiteilija Paula Grönlund ja hänen kannustuksensa on ollut merkittävä tekijä omalla taiteellisella polullani. Kuvataide on siis ollut vahvasti läsnä elämässäni lapsuudesta saakka ja muodostaa olennaisen osan identiteettiäni.

Teosteni keskiössä esiintyvät erilaiset ihmishahmot, joiden avulla havainnollistan tiedostettuja ja tiedostamattomia tunteita ja kokemuksia nyky-yhteiskunnan pyörteissä. Värit liikuttelevat mieltämme mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja on mielenkiintoista nähdä, miten ne peilaavat kankaalta katsojaan.

Minua inspiroi suuresti ihmismielen monimutkaisuus ja erityisesti alitajunta tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman uuden luomisessa ja se toimii myös lähtökohtana omalle taiteelliselle työskentelylleni.

Semiabstraktissa tyylissä itseäni kiehtoo sen keskeneräisyys ja tolkuton epätäydellisyys. Työskentelytapani on kokeileva, maalausprosessin intuitiivinen puoli rakentaa värimaailmat sattumanvaraisesti, ilman harkintaa tai sääntöjä. Vasta prosessin loppupuolella tietoinen mieli viimeistelee teoksen ja tuo kaiken yhteen. Minua kiehtoo hyvin epätyypillisetkin värimaailmat, joiden välille syntyy lopulta monimutkaisen outo harmonia. Se pitää uuden luomisen mielenkiintoisena ja arvaamattomana.

Teoksiani on yksityiskokoelmissa Suomessa, Sveitsissä, Saksassa ja Alankomaissa, sekä julkisissa tiloissa Hyvinkään sairaalalla. 

Tervetuloa studiolleni Riihimäkeen!


- Jasmin