ABOUT

Jasmin Yli-Huhtala (s. 1991) on riihimäkeläinen taiteilija, jonka intohimo taiteeseen syttyi jo varhaislapsuudessa. Maalaaminen vei lopullisesti mukanaan vuonna 2017 ja sen jälkeen taideura lähti lennokkaasti käyntiin.

Hänen töitään on nähty lukuisissa suomalaisissa gallerioissa, sekä myös kansainvälisissä näyttelyissä Italiassa ja Monacossa. Suomessa hänen töitään on ollut mm. Taidekeskus Taarastin nuorten taiteilijoiden kilpailussa (kunniamaininta), Kaapelitehtaalla, Moision Kartanolla, Art gallery Almissa, Galleria Saimassa, Galleria Tärinällä ja Tampereen Metsossa. Vuoden 2021 alussa oli aika vaihtaa lopullisesti alaa, jolloin hän irtisanoutui vakituisesta työpaikastaan ja ryhtyi tekemään taidetta päätoimisesti omalla studiollaan Riihimäellä.

Yli-Huhtala on jäsenenä Riihimäen Kuvataiteilijoissa, Suomen Taiteilijat ry:ssä sekä kansainvälisen taiteenmyyntiverkoston Singulartin taiteilija.

Figuratiivisen taiteen edustajana ominaisinta hänen töilleen ovat suuret kasvokuvat ja figuurit, joissa yhdistyvät ihmisyys ja yksilön kauneus. Osittain intuitiivinen työskentelytapa antaa paljon mahdollisuuksia ja maalaukset seikkailevatkin usein abstraktin ja esittävän välimaastossa, jättäen katsojalleen enemmän tulkinnanvaraa.

"Taide on parhaimmillaan pysäyttävää, omien elämänkokemuksien läpi särähtelevää tunnetta. Jokainen tulkitsee sitä omista lähtökohdistaan, antaen sille henkilökohtaisen merkityksen ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa."

Tervetuloa tutustumaan taiteeseeni Riihimäelle!

- Jasmin