Olen Jasmin Yli-Huhtala, kotoisin Riihimäeltä ja tällä hetkellä elän toteuttaen suurinta unelmaani taiteen parissa. Kuvataide on kulkenut mukana suvussani koko elämäni ja opin jo pienenä ilmaisemaan itseäni taiteen kautta. Vuonna 2017 jokin asia kolahti ja selkiytyi, halusin antaa taiteeni kautta jotakin uutta ja arvokasta muiden ihmisten elämään. Siitä päätöksestä lähtien olen matkannut kohti päämäärääni ja näihin muutamaan vuoteen on ehtinyt mahtua monta taidenäyttelyä, tapahtumia, yhteistöitä ym. taidekentällä. 

Suuntaukseni on ehdottomasti esittävä taide, hieman abstraktilla vivahteella, pääaiheenaan ihmisyys ja sen syövereistä kumpuava halu oppia mielensalaisuuksia ja ymmärtää erilaisuutta. Ominaisinta teoksilleni ovatkin suuret kasvokuvat, jotka ovat usein täysin fiktiivisiä hahmoja ja ilmentävät eri tunnetiloja ja persoonia. Inspiraatio taiteen tekemiseen syntyy usein omien elämänkokemuksien kautta, muiden ihmisten kohtaamisista ja mielikuvituksen syövereistä. 

Maalaan pääsääntöisesti akryyliväreillä ja usein musiikin johdattelemana, osittain siis intuitiivisuuden varassa, jolloin lopputulos on aina itsellekin yllätys. En koskaan suunnittele maalausta valmiiksi, vaan se saattaa muuttaa suuntaa ja muotoaan moneen kertaan prosessin aikana. Tunteiden ja alitajunnan yhteys ovat mielestäni erittäin kiehtovaa ja saankin usein inspiraationi eri tunnetiloista, kuinka käsittelemme niitä ja miksi niiden ilmaiseminen on joskus hyvin vaikeaa. Elämän aikana tunneskaalan kirjo on laaja ja monimutkainen, kuitenkin vasta hyväksymällä ne kaikki, voimme vihdoin kasvaa omaksi itseksemme, se mitä sisimissämme olemme. 

Taide on parhaimmillaan terapeuttista, omien elämänkokemuksien lävitse pursuavaa tunnetta, matka kohti omaa eheytymistä. Jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan, antaen sille henkilökohtaisen merkityksen. Se on asia, johon jokaisella on vapaus ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa.


Jos kiinnostuit jostakin teoksesta tai sinulla on kysyttävää, ota vain rohkeasti yhteyttä!


- Jasmin