Kuvaaja Milla Vahtila
Kuvaaja Milla Vahtila

Olen Jasmin Yli-Huhtala, kotoisin Riihimäeltä ja tällä hetkellä elän toteuttaen suurinta unelmaani kuvataiteen parissa. Kuvataide on kulkenut mukana suvussani koko elämäni ja opin jo lapsuudessani ilmaisemaan itseäni taiteen kautta. Vuonna 2017 jokin asia kolahti ja selkiytyi, halusin antaa taiteeni kautta jotakin uutta ja arvokasta muiden ihmisten elämään. Siitä päätöksestä lähtien olen matkannut kohti päämäärääni ja näihin muutamaan vuoteen on ehtinyt mahtua monta taidenäyttelyä, mahtavia ihmisiä, taidetapahtumia, yhteistöitä ym. taidekentällä. 

Suuntaukseni on ehdottomasti figuratiivinen taide, hieman abstraktilla vivahteella, pääaiheenaan ihmisyys ja sen syövereistä kumpuava halu oppia mielentoimintoja ja ymmärtää erilaisuutta. Ominaisinta teoksilleni ovatkin suuret kasvokuvat, jotka ovat usein täysin fiktiivisiä hahmoja ja ilmentävät eri tunnetiloja ja persoonia. 

Maalaan pääsääntöisesti akryyliväreillä ja usein musiikin johdattelemana, osittain siis intuitiivisuuden varassa, jolloin lopputulos on aina itsellekin yllätys. En koskaan suunnittele maalausta valmiiksi, vaan se saattaa muuttaa suuntaa ja muotoaan moneen kertaan prosessin aikana. 

Taide on parhaimmillaan terapeuttista, omien elämänkokemuksien lävitse pursuavaa tunnetta, matka kohti omaa eheytymistä. Jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan, antaen sille henkilökohtaisen merkityksen ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa.


- Jasmin