Kuvaaja Milla Vahtila
Kuvaaja Milla Vahtila


Kuvataide on kulkenut mukana suvussa koko elämäni ja opin jo lapsuudessa ilmaisemaan itseäni taiteen avulla. Maalaaminen astui mukaan elämääni kuitenkin vasta 2017 ja sen jälkeen näihin muutamaan vuoteen on ehtinyt mahtua monta taidenäyttelyä, mahtavia ihmisiä, taidetapahtumia, yhteistöitä ym. taidekentällä. 

Elin hyvin suunniteltua elämää koko aikuisikäni ja työskentelin toimistotöiden parissa vakituisessa työsuhteessa lähes 10 vuoden ajan. Taiteen tuoma vapaus ja luovuus toi mukanaan jotain kauan kaivattua merkitystä, jotain jonka ansiosta tunsin vihdoin olevani kotona. Vuonna 2020 perustin oman yrityksen, Jasmin Yli-Huhtala Art, tehden taidetta sivutoimisesti. Näyttelyiden ja teosten kysynnän ansiosta, asiat ovat edenneet vauhdikkaasti kohti unelmaani taiteen parissa. Tämän vuoden helmikuussa tein yhden elämäni tärkeimmistä päätöksistä ja irtisanouduin työpaikastani ja siirryin tekemään taidetta päätoimisesti. 

Suuntaukseni on ehdottomasti figuratiivinen taide, seikkaillen esittävän ja abstraktin välimaastossa. Minua inspiroi erityisesti ihmismielen eri ulottuvuudet, tunteiden ja alitajunnan välinen yhteys, ihmisyys ylipäätään. Ominaisinta teoksilleni ovatkin suuret kasvokuvat ja figuurit, jotka ilmentävät eri tunnetiloja ja persoonia. Luotan intuitioon ja annan usein musiikin johdatella, jolloin teos saattaa muuttaa muotoaan useaankin otteeseen luomisprosessin aikana. 

Taide on parhaimmillaan pysäyttävää,  omien elämänkokemuksien lävitse särähtelevää tunnetta.  Jokainen tulkitsee sitä omista lähtökohdistaan, antaen sille henkilökohtaisen  merkityksen ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa.


- Jasmin