Kuvaaja Milla Vahtila
Kuvaaja Milla Vahtila


Olen yrittäjänä toimiva kuvataiteilija Riihimäeltä ja tällä hetkellä elän toteuttaen suurta unelmaani taiteen parissa.  

Kuvataide on kulkenut mukana suvussa koko elämäni ja opin jo lapsuudessa ilmaisemaan itseäni taiteen kautta. Vuonna 2017 aloitin maalaamisen akryyliväreillä ja sen jälkeen näihin muutamaan vuoteen on ehtinyt mahtua monta taidenäyttelyä, mahtavia ihmisiä, taidetapahtumia, yhteistöitä ym. taidekentällä. 

Suuntaukseni on ehdottomasti figuratiivinen taide, hieman abstraktilla vivahteella, pääaiheenaan ihmisyys ja sen syövereistä kumpuava halu oppia mielentoimintoja ja ymmärtää erilaisuutta. Ominaisinta teoksilleni ovatkin suuret kasvokuvat, jotka ovat usein täysin fiktiivisiä hahmoja ja ilmentävät eri tunnetiloja ja persoonia. Maalaan pääsääntöisesti akryyliväreillä ja usein musiikin johdattelemana, osittain siis intuitiivisuuden varassa, jolloin lopputulos on aina itsellekin yllätys. En koskaan suunnittele maalausta valmiiksi, vaan se saattaa muuttaa suuntaa ja muotoaan moneen kertaan prosessin aikana. 

Taide on parhaimmillaan pysäyttävää,  omien elämänkokemuksien lävitse pursuavaa tunnetta. Jokainen tulkitsee sitä omalla tavallaan, antaen sille henkilökohtaisen merkityksen ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa.


- Jasmin