Kuvataide on kulkenut mukana suvussa koko elämäni ja rakkaus taiteeseen syttyikin jo varhaislapsuudessa. Maalaaminen astui mukaan elämääni kuitenkin vasta 2017 ja sen jälkeen näihin vuosiin on ehtinyt mahtua monta taidenäyttelyä, mahtavia ihmisiä, taidetapahtumia ja yhteistöitä.

Elin hyvin pitkälle suunniteltua elämää koko aikuisikäni ja työskentelin asiantuntijatehtävissä toimistoalalla lähes kymmenen vuoden ajan. Taiteen tuoma vapaus ja luovuus toi kuitenkin mukanaan jotain kauan kaivattua merkitystä, jotain jonka ansiosta tunsin vihdoin olevani kotona. Tarkemmin kun miettii, taide on aina tavalla tai toisella vetänyt takaisin puoleensa eri elämänvaiheissa ja lopulta löysin itseni takaisin kotikaupungistani Riihimäeltä, jossa myös ateljeeni sijaitsee. Tämän vuoden helmikuussa tein yhden elämäni tärkeimmistä päätöksistä ja irtisanouduin työpaikastani ja siirryin tekemään taidetta päätoimisesti.

Suuntaukseni on ehdottomasti figuratiivinen taide, seikkaillen esittävän ja abstraktin välimaastossa. Minua inspiroi erityisesti ihmismielen eri ulottuvuudet, tunteiden ja alitajunnan välinen yhteys, ihmisyys ylipäätään. Luotan intuitioon ja annan usein musiikin johdatella, jolloin teos saattaa muuttaa muotoaan useaankin otteeseen luomisprosessin aikana.

Taide on parhaimmillaan pysäyttävää, omien elämänkokemuksien lävitse särähtelevää tunnetta. Jokainen tulkitsee sitä omista lähtökohdistaan, antaen sille henkilökohtaisen merkityksen ja se on mielestäni hienointa mitä taide voi mahdollistaa.

- Jasmin